İtalya'nın Tuğla Binalarıyla Meşhur Kenti Ferrara

İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesinde aynı ismi taşıyan Ferrara ili merkezi olan ve Adriyatik kıyısına 1 saatlik uzaklıktaki tarihi kenttir. Bologna ve Venedik arasındaki güzergahta yer alan bir Rönesans sanat şehridir. Ferrara günümüzde bisiklet kenti olarak da bilinir. Şehirde kişi başına 2,5 bisiklet düşmektedir. 7 den 70 e hemen herkes bisiklet kullanmaktadır. Sabahları ebeveynleri önündeki kapalı sepetlerde oturan çocuklarını bisikletlerle okullarına götürürken görebilirsiniz.

05.04.2015

1435’ten beri hizmet veren, dünyanın en eski şarapevi Al Brindisi Ferrara’nın merkezinde dar bir sokakta halen iyi bir restoran olarak hizmet vermektedir.

Tarihi Ferrara şehrinin etrafı tamamen tuğlayla inşa edilmiş ve hala bozulmamış surlarla çevrilidir. Hatta tarihi şehir merkezinde bulunan ve Este ailesinin 1385 yılında yaptırdığı kale de tamamen tuğlayla inşa edilmiş. Şehrin parke taşı kaplı dar sokakları buram buram orta çağ kokar. Ağır ve soğuk mermer ve taşla inşa edilmiş birçok ortaçağ kentinin aksine Ferrara mütevazi ve sıcacık bir duygu veren tuğladan yapılmış binalarıyla kendine has bir şehirdir. Ferrara tuğlalarının çoğu dar ve uzun yapısıyla dikkat çekicidir ve bu ortaçağ kentine özgüdür.

Urbanbrick kaplama tuğla ailesine yeni bir seri eklemek istediğimizde narin yapılı Ferrara tuğlalarında karar kıldık. Ferrara kaplama tuğla serimiz, klasik ve sıcak bir görünüş isteyen ve diğer tuğla yapılar arasından sıyrılmak isteyenler için çok uygun. Uzun araştırmalarımız sonucunda Ferrara'da yıkılmak zorunda kalmış bir tarihi yapıdan çıkan, onlara şekil veren ustaların izlerini taşıyan tuğlaları alabileceğimizi öğrenmiştik ve adeta sevinçten uçmuştuk. Bugün bu özel tuğlalardan elde ettiğimiz kalıplarla ürettiğimiz Ferrara serisi ürünümüzle geçmişi geleceğe taşımanın gururunu yaşıyoruz.