Dış Cephe Tuğla Kaplama Nasıl Yapılır?

Dış cephe tuğla kaplama nasıl yapılır? Sorusu dış cephe tuğla kaplama süreci öncesinde sıklıkla sorulmaktadır. Dış cephe tuğla kaplama modelleri ile daha estetik alanlar sağlanır.

21.11.2022

Dış cephe tuğla kaplama nasıl yapılır? Tarzı sorular her dönem için gündemde yer alıyor. Genel olarak bakıldığında dış cephelerin kaplanması sürekli yaşanılan bir durumdur. Dış cephelerin tuğlalar ile kaplanmasının en temel amaç; estetik ve daha iyi bir kullanım sağlamaktadır. Dış cephelerinin tuğla kaplama süreçleri günümüzde aşamalı olarak ilerlemektedir.

Dış Cephe Tuğla Kaplama İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Pek çok kişi dış cephelerinin kaplanması süreçlerinin profesyonel yapıda ilerlemesini ister. Günümüzde dış cephe tuğla kaplama için dikkat edilmesi gerekenler listelerinde öncelikli olarak şunlar yer alır;

  • Tercih edilen tuğlanın estetik yapısı
  • Ön hazırlık süreçlerinin doğru olarak ilerlemesi
  • Tuğlanın dayanıklılık kalitesi
  • Doğru ürünlerin tercih edilmesi
  • Kaplama işini yapacak ustanın profesyonel olması
  • Alan ile dış cephe tuğlasının birbirleri ile uyumlu olması

Genel olarak günümüz koşullarında dış cephelerin tuğla ile kaplanması süreçlerinde detaylar ön planda yer alır. Özellikle dış cephe alanının genel yapısı daha çok ön planda yer alır. Mimari yapılarda dış cephe uygulamaları çoğu zaman özel ustalar tarafından yapılması gerekir. Böylece dış cephe alanlarında uygulanan tuğla kaplama daha uzun süreli kullanımı sağlar.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Süreci

Günümüz koşullarında çoğu zaman dış cephelerin kaplama süreçlerine dair pek fazla bilgi bilinmemektedir. Sıklıkla merak edilen dış cephe tuğla kaplama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtlarında dış cephe kaplama süreçleri yer alır. Genel olarak bakıldığında ise dış cephe tuğla kaplama süreçleri şu şekilde ilerlemektedir;

  • Gerekli güvenlik tedbirleri alınır.
  • Yüzey alanı için ön hazırlık süreci tamamlanır.
  • Yapıştırma işlemleri için gerekli malzemeler hazır haline getirilir.
  • Tuğlalar kullanıma hazır haline getirilir.
  • Hazırlanan yapıştırıcı tuğlanın yüzeyine sürülür.
  • En kısa sürede tuğla yüzeye yapıştırılır.
  • En az 24 saatlik bir bekleme süreci olur.
  • 24 saatlik bekleme süreci sonrası derz işlemleri başlanır.
  • Derz uygulaması sürecinde oluşturulan aralıkların ideal olmasına dikkat edilir.

Tüm bu süreçlerin uygulanmasında derz işlemlerinde özelliklede derzin tuğlaya taşmamasına dikkat edilmesi gerekir. Tuğla üzerinde derzin kuruması genel olarak estetik görüntüye zarar verir. Bu yüzden de çoğu zaman derz işlemlerin uygulanması süreçlerine dikkat edilmesi gerekir. Pek çok dış cephe uygulamalarında derz uygulama ustası özel olarak seçilir.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Modelleri

Günümüz koşullarında farklı estetik görünüm ve özelliklere sahip pek çok tuğla kaplama modelleri bulunmaktadır. Her mimari yapı için ayrı uygun yapıda tuğla modellerinin oluşturulması gerekir. Bu yüzden de genel olarak günden güne tuğla modellerinde artışlar yaşanmaktadır. Özelliklede son dönemlerde dış cephe tuğla kaplama modelleri için estetik yapı kadar kalitesi de dikkat çekmektedir.

Genel olarak tuğla modelleri çeşitleri arasından tercih yaparken model ile alanın uyumu ön planda yer alır. Mimari yapıların dış etkilerden korunması için tercih edilen tuğla kaplama modellerinin kullanımlarında kullanışlı olunmasına dikkat edilir. Özelliklede son dönemlerde modeller tercihlerinde detaylara göre karar verilir. Detaylar arasında ise en çok mimari yapının yaşı dikkat çekici olmaktadır. Günümüzde dış cephe tuğla kaplamalarda en çok tercih edilenlerden bazıları şunlardır;

Oluklu Dış Cephe Kaplama Tuğlası

Mimari yapıların görsel yapıları genel olarak değerlidir. Son yıllarda ise farklı tarzlara hakim olan tuğla kaplama modelleri ön plandadır. Tam olarak da dış cephelerinde farklı bir tarz kullanmak isteyenler için oluklu dış cephe tuğla kaplama modeli ideal yapıda yer alır. Oluklu iç detayı ile genel olarak oluklu dış cephe kaplama tuğlası bulunduğu alana modern bir hava katmaktadır. Klasik modern mimari yapılarda oluklu tuğla modelleri daha sık kullanılmaktadır. Günümüzde ise daha çok estetik yapıları ile dikkat çekmeyen isteyen iş alanlarında oluklu tuğla modelleri kullanılmaktadır.

Yazılı Dış Cephe Kaplama Tuğlası

Estetik olarak bazı tuğla modelleri tarzları ile dikkat çekicidir. Özelliklede dış cephelerde bu tarz tuğla modelleri gıda sektöründe bulunan mimari yapılar yazılı olan dış cephe kaplama tuğlası tercih edilir. Tuğlaların kullanımlarında hem görsel etki hem reklam hem de orijinal olma özellikleri bir arada bulunmuş oluyor. Özel sektör alanlarında bu tarz özellikler oldukça değerlidir. Ayrıca tuğla yazılarının özel olarak tasarlanması kişisel tuğla modelini oluşturmada etkili oluyor.

Doğal Dış Cephe Kaplama Tuğlası

Her dönem için popüler dış cephe kaplama tuğlası çeşitleri arasında doğal dış cephe kaplaması tuğlası oluyor. Özelliklede geleneksel yapılı mimari yaşam alanları için tuğla kapla türleri arasında doğal tuğla kaplaması ideal yapıdadır. Genel olarak standart yapıda tuğla özelliklerine sahiptir. Hem estetik hem de kullanışlılık bakımından orta seviyededir. Bu tarz doğal tuğla türleri günümüzde geniş mimari yapılardan daha çok ufak mimari yapılarda tercih edilmektedir.

Bisküvi Dış Cephe Kaplama Tuğlası

Genel olarak standart tuğla tercihleri her dönem için yoğun olmuştur. Günümüzde standart yapıda dış cephe tuğla kaplama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtlarında bisküvi dış cephe kaplaması yer almaktadır. Bisküvi tuğla kaplamaların bir başka özellikleri ise en olarak ince yapılı olmalarıdır. Bu yüzden de uygulandığı mimari yapılarda etrafa zarif bir estetik görünüm sağlar. Özelliklede evler için bisküvi yapılı tuğla modelleri ideal yapıdadır. Evlerin salonlarında çoğu zaman televizyonun arka dekorlarında bu tarz modeller kullanılmaktadır.

Anadolu Tarzı Dış Cephe Tuğlası

Bazı mimari yapılarda nostaljik bir görüntü sergilenmek istenir. Bu tarz durumlarda da dış cephe için anadolu tarzı dış cephe tuğlası kullanılmaktadır. Anadolu tarzı dış cephe tuğlalarının kalitesi özelliklede dayanıklı olmasında dikkat çeker. Günümüz koşullarında ise dayanıklı tuğla kullanımlarına daha çok gereksinim vardır. Genel olarak anadolu tarzı tuğlaların kullanımları geniş yapılı mimari yerlerde de yoğundur. Odaları daha geniş göstermesi özelliği ile anadolu tuğlalar dikkat çekmektedir.

Bunların yanında farklı dekorlara sahip dekoratif kültür taşı ve modüler dekoratif kültür taşı modellerini yakından inceleyebilirsiniz.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Ne Zaman Yapılması Gerekir?

Genel olarak günümüz koşullarında dış cephelerin onarım süreçlerinde tuğla tercihleri yapılır. Dış cephe tuğla kaplama zamanı diye bir zaman dilimi bulunmamaktadır. Fakat genel olarak bakıldığında pek çok kişi güz dönemlerinde dış cepheler için tuğla kaplamalar yapılmaktadır. Profesyonel bir dış cephe kaplama süreci için güz dönemleri ideal yapıdadır.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Hangi Alanlarda Tercih Edilir?

Mimari yapılarda dış cephelerin estetik görünümleri ön planda yer almaktadır. Estetik yapıların oluşturulması süreçlerinde genel olarak doğru tercihlere dikkat edilir. Dış cephe tuğla kaplama nasıl yapılır? Sorularının yanıtlarında doğru tercihlere bağlıdır cevapları da yer alıyor. Dış cephelerin tuğla kaplamalarında doğru alanlar çoğu zaman evlerin salonları ve kafelerin duvar alanları oluyor. Fakat bu durum mimari yapıların iç yapılarına göre bu durum değişmektedir.

Dış Cephe Tuğla Kaplama Fiyatları

Genel olarak günümüz koşullarında dış cephe tuğla kaplama fiyatları için net bir rakam sunulamaz. Kalite fiyat performansı çoğu zaman müşteriler için ön planda yer alır. Dış cephe tuğlaların kaplanması için tercih etme dönemlerinde öncelikli olarak fiyat kıyaslaması önemlidir. Bu yüzden de dış cephelerin tuğla kaplamalarda fiyatların listeleri kalite durumlarına değişir.