Dekoratif Taş Kaplama Nedir, Nerelerde Kullanılır?

İç ve dış mekanların havasını değiştirmek adına son derece önemli dekorasyon fikirlerden dekoratif taş kaplama şık bir tasarıma sahip olmaktadır.

25.11.2020

Dekoratif taş kaplama nedir? Çok daha sade ve kullanılmayan boş duvarların renklendirilmesine destek olmasını sağlayan dekoratif taş kaplama son yılların en etkili dekoratif seçenekler olmaktadır. Her geçen gün çok daha fazla popüler olan ve son derece şık bir görünüm elde edilmesini sağlayan doğal taş kaplama hakkımda çok fazla merak edilen konular bulunmaktadır. Her türlü yaşam alanları için çok daha uygun bir hale gelen bu tarz tuğlalar özel ve şık tasarımları ile insanları hayran bırakmaktadır. En çok araştırılan konular arasına giren dekoratif taş ve çeşitleri yapılar içinde farklılık oluşturmaktadır. Doğal bir görüne sahip olan bu tarz ürünler özellikle modern yağılarda çok daha fazla tercih edilmektedir.

Dekoratif Taş Kaplama Nedir?

Dekoratif taş kaplama nedir? Dekoratif taş kültür taşı olarak bilinmekte ve bazı yerlerde ise yapay taş olarak da adlandırılmaktadır. Çimento, pomza, kum ve değişik renk pigmentleri işe hazırlanan doğada yer alan taşların kalıpları çıkartılarak endüstriyel şekilde üretimi yapılan bir malzeme olmaktadır. Dekoratif taş tarihi her dönemin içinde temel yapı malzemesi olarak kullanılmıştır. Doğa içinde çok sayıda taş çeşitleri bulunmaktadır. Her birinin farklı karakteristik özellikleri, dokuları ve renkleri vardır. Bu farklı doku ve renge sahip olan taşlardan esinlenerek aynı yapıda ve özelliklerde çimento esaslı üretilmiş olan dekoratif taş kaplama malzemesi günümüzde teknolojinin gelişmesi işe dekoratif amaçlı yapı malzemesi olarak üretilmeye başlanılmıştır.

Dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanması son yıllarda çok daha fazla talep görülmektedir. Özellikleri açısından farklı renk pingmentlerine sahip olmaktadır. Böylece iç mekanlara en doğal havayı sunmakta ve son derece şık bir görünüm sağlamaktadır. Bu sayede dekoratif taşlar mimari yapılarda iç ve dış mekan tasarımında işlevsel bir rol oynamaktadır. Dekoratif taş kaplama çeşitleri farklı renk ve ebatlar halinde olmaktadır.

Dekoratif Taş Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Duvarlarda taş kaplama ürünleri kullanırken uygulama aşamasında yüzey hazırlığı çok daha önemli olmaktadır. Özellikle taş grupları içinde yer alan ağırlıklar yüzeyi çok daha önemli yapmaktadır. Duvarda bir alçı ve boya işlemi bulunuyorsa ilk olarak çentikleme işlemi yapılmaktadır. Çentikleme işleminde astar uygulaması yapılmaktadır ve son aşamasında ise çimento bazlı yapıştırıcılar ile taşlar örülmeye başlamaktadır. Pek çok modern yapılarda kullanılan bu tarz ürünler kullanıldığı ortamlara hem şıklık ve estetik bir görüntü hem de farklı bir tasarım oluşmasını sağlamaktadır. Birbirinden güzel dekoratif taş kaplama çeşitleri sayesinde insanların yaşadıkları ortamlarda çok daha farklı hava katılmaktadır. Kullanım bakımından her mevsime uyum sağlayan tuğlalar çok daha dayanıklı ve sağlam olmaktadır.

Özellikle iş yerlerinde dış cephelerde kullanılan dekoratif taş kaplamalar son yıllarda evlerin iç mekanlarında tercih edilmektedir. Genel olarak iç mekanlarda doğal taş kaplama çok daha fazla tercih edilmektedir. Ev, iş yeri ve ofislerin dekorasyonlarında önemli bir parçası haline gelen dekoratif taş kaplama modelleri isteğe bağlı olarak üretilip müşteriler ile buluşturulmaktadır. Dekoratif taş kaplamalar düz duvarların hepsinde çok daha yaygın olmaktadır. Islak olmayan kuru yerlere montajları yapılmaktadır.

Doğal Taş Kaplama Modelleri

Doğal taş kaplama çeşitleri içinde hepsinin birbirinden farklı olmakta ve kullanım alanlarında göre değişmektedir. Farklı şekillerde isimlendirilerek monte edilen bu tarz isteğe göre değişiklikler göstermektedir. Taş duvar dekorasyon ile evler hak ettiği değeri kazanmaktadır. Doğal taş kaplamalarda istenilen modeller çok daha fazla şık ve özel durmaktadır. Dekoratif taş kaplama nedir? Dekoratif taş kaplama ve diğer tüm çeşitler adına alakalı güvenilir kişilerden yardım alınması gerekmektedir. Dekoratif taş taş kaplamalar içinde renk çeşitliliği çok daha fazla olmaktadır. Ancak dekoralar içinde doğallığı korumak için çok renkli modeller tercih edilmemektedir. Bu sayede kaplama ürünleri çok daha natürel bir hava katmaktadır. Bu neden ile doğal bir görünüm elde etmek adına boya uygulaması önerilmemektedir.

İç mekan tasarımlarında kullanılabilecek pek çok kültür taş kaplama çeşitleri bulunmaktadır. Bundan dolayı mekanda istenilen görüntüyü yakalamak çok daha pratik olacaktır. İsteğe bağlı eskitme bir görünüm ya da modern bir görünümü yakalamak mümkün olmaktadır. Dekoratif taş kaplama özellikleri içinde en önemlisi mekana bir derinlik katmasıdır. Derinli, estetik, otantik ve ambiyans en çok göze çarpan görsel sunumlarıdır.

Ayrıca farklı dekorlara sahip kültür tuğlası ve dekoratif yer taşı modellerini yakından inceleyebilirsiniz.

Dekoratif Taş Kaplamalar Nasıl Uygulanır?

Dekoratif doğal taş kaplamalar genel olarak uzman ekipler tarafından uygulanmaktadır. Özel bir yapıştırıcı sayesinde duvara yapıştırıcı kullanılan dekoratif taşlar isteğe bağlı farklı modellerde yapılmaktadır. Farklı büyüklükte taşların yapıştırıcı sürülerek monte edilmesi ile bütün duvar doğal taş ile kaplanmaktadır. Dekoratif taş kaplama uygulamaları için kesinlikle uzman olan ustalar tarafından yardım alınması gerekmektedir. Dış mekanlarda da uygulanması mümkün olan doğal taş kaplamalar yağmur, güneş ve suda etkilenmeyen özel malzemeler ile duvara sabitlenmektedir. Bu tarz işlemler için deneyimli ekipler her zaman görev başında olmaktadır. Dış cephe dekoratif taş kaplama fırsatları alanları çok daha şık ve çok daha modern görünmesine destek sağlamaktadır.

Doğal ve çok daha farklı duran bu taşlar ile dış cepheler çok fazla özel durmaktadır. Genel olarak beyaz, sarı, gri, kahverengi, kırmızı, yeşil, antrasit ve mavi renk tonlarında çok daha yaygın kullanılmaktadır. Pek çok yaşam alanında dekoratif taş kaplama çeşitleri kullanımına uygun olmaktadır. Her türlü konut, idari, kamu, villa, sosyal, sağlık, kültürel yapılarda son yıllarda çok daha fazla tercih edilmektedir. İç ve dış mekanların çok daha şık bir görünüm elde edilmesini sağlayan dekoratif taş kaplama çeşitleri pek çok alternatif çözümler sunmaktadır. Bu tarz kaplamalar güneş, rüzgar gibi durumlardan etkilenmeyen bir yapısı bulunmaktadır. Böylece renk kaybı ya da yıpranma yaşanmaz.

Dekoratif Taş Kaplama Renkleri

Çok daha fazla uygun olan fiyatlar ile dekoratif taşlardan beğenilen ve yenilemek istenilen mekanları döşeterek keyfini çıkarmak mümkün olacaktır. Boya ve izolasyon gibi ayrıca masrafları tam olarak ortadan kaldırmaktadır. Böylece sıvı ve nemden etkilenmemektedir. Basit bir demonte niteliği sayesinde söküm masrafını da en aza indirmektedir. Delinmesi son derece kolay olan dekoratif tuğla üzerine istenilen her türlü materyaller asılabilir. Sıvasız beton üzerinde de montajı yapılması için sıva, boya ya da ek bir kaplama masrafını ortadan kaldırmaktadır. Duvar dekorasyonu olarak dış cephelerde yapılsa bile genel olarak iç cephelerde de çok önemli bir yere sahip olmaktadır.

Dekoratif taş kaplama ürünleri farklı desenleri ve doğadan gelmesi mekanların havasını değiştirmektedir. iç mekanlarda ilk olarak çocuk odası, koridor, mutfak, salon ve banyo gibi yerlerde çok daha rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Dekoratif taş kaplama nedir sorusunda ilk akla gelen son yıllarda yaşam alanlarının iç ve dış mekanlarında dekorasyon amaçlı kullanılması gelmektedir. Maliyeti bakımından farklı alanlara ve özelliklere göre değişiklik gösterse de şık tasarımları ile kullanıcıların tercihleri arasında yer almaktadır.