İstanbul Yeni Havaalanı CIP Salonu

Tüm birimlerin inşası bitirildiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak ve dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak Yeni İstanbul Havalimanı Nisan 2019 tarihinde işletmeye açıldı. Bu yeni havalimanında yapılan THY business Lounge 9,200 m2 gibi devasa bir alanda kurulmuş.

16.04.2019

İstanbul Yeni Havaalanı CIP Salonu

Çocuklar için seviyesi düşürülmüş, kolay ulaşılabilir yiyecek bankoları gibi ayrıntılar güzel düşünülmüş. Alan alabildiğine yeşillikle donatılan alanda pideden, simide kadar çok geniş bir yelpazede fırınlar çalışıyor. Kütüphane, yatak odaları mükemmel görünüyor. İç mimari tasarımı İngiliz Softroom firması tarafından yapılmış. Daha sonra THY ve DO&CO temsilcilerinin yorumlarıyla proje son şeklini almış.

Yeni salonda en önemli ayrıntılardan birisi de sanat galerisi. İstanbul Modern tarafından organize edilen galeri çok hoş olmuş. Uçaklarını uzun süre bekleyecekler için güzel bir soluk alma noktası oluşturulmuş.

Bu özel alanın orta koridor böiümüne yapılan taş duvarlar için Stonewrap Troy ürünümüz tercih edildi. Alanın statik yapısından dolayı kaplama malzemesinin mümkün olduğunca az yük getirmesi gerekiyordu ve ürünlerin ağırlığının 25 kg/m2 nin altında üretilmesi talep edildi. Stonewrap Troy dekoratif taş kaplama modelimiz özel bir formülasyonla 23 kg/m2 ağırlıkta üretilerek projede başarıyla yer aldı. Dokusu ve rengiyle Türkiye’ye özel bir yapısı olan Troy -İnci ürünümüz yeni havalimanında istenilen atmosferi sağlıyor. Proje uygulaması Premium bayilerimizden SK Mühendislik tarafından yapılmıştır.

Sahibi: Devlet Hava Meydanları İşletmesi

İşletmeci : İGA

Yapım Yılı: 2019

Tasarım: Pininfarina ve AECOM

Dekoratif Kültür Taşı: Troy - inci